william_demant_1960_1200-799

William Demant biografi

Claus Nielsen fra Eriksholm Research Centre har i samarbejde med Cecilie Wallengren skrevet en biografi om William Demant. Bogen er publiceret på Politikens Forlag.

William Demant - Manden bag Oticon. Politikens forlag, 2013

Forlaget skriver:
Historien om William Demant er fortællingen om, hvordan vovemod, opfindsomhed og ikke mindst et brændende ønske om at stige op ad den sociale rangstige blev drivkraften bag en ung mands opbygning af en af verdens førende høreapparatvirksomheder, Oticon. Det er også historien om et modsætningsfyldt menneske, der på en gang både forførte og dominerede sine omgivelser.

I 1900-tallets begyndelse overtog William Demant som ganske ung sin fars importvirksomhed af de allerførste høreapparater i Danmark. Gennem de næste 60 år forvandlede han den lille forretning til en verdensomspændende virksomhed, der i dag er førende inden for både høreapparater og audiologisk udstyr.

William Demants mor var hørehæmmet, og det var hans fars passion for at hjælpe sin hustru til et bedre liv, der førte ham til importen af de helt nye elektriske høreapparater fra USA til Danmark. Ved farens pludselige død i 1910 overtog William agenturet på høreapparaterne. Hans plan var egentlig bare at få dem afhændet hurtigst muligt og derefter ophæve agenturet. Derfor indledte han en salgsturné Danmark rundt. Men rejsen skulle få afgørende betydning for hans liv. For rundt på hoteller, kroer og i forsamlingshuse landet over opdagede William Demant, at han foruden et enestående salgstalent og drive havde tæft for mennesker. Han opdagede også, at høreapparaterne var en genvej til respekt og penge - og med dem, det liv han gerne ville leve.

Cecilie Wallgren har en cand.mag. i historie samt kunsthistorie. Hun har skrevet historiske erhvervsbøger siden 2001.

Claus Nielsen har været ansat i Oticon i over 25 år. Han er en ildsjæl, hvilket afspejles i hans mange facetter og arbejdsområder, som omfatter research audiologist, Service & Support Manager, kurator og drivkraften bag Eriksholms historiske samling og museum.

Biografien kan bl.a. købes på Saxo.com.